Modelistlik Kursu

Cem modelist stilistik kursu tek başına diplomanın yeterli olmadığı bilincinde olduğu için sektörün ihtiyacı olan profesyonel modelistleri ve stilistleri modelhane ortamında uygulamalı olarak geleceğe hazırlar.
Eğer tasarımınıza ve hayal gücünüze inanıyorsanız, bizim size vereceğimiz eğitimle siz de sektörde iyi bir stilist olarak yerinizi alabilirsiniz…..

Modelistlik, tekstil sektöründe özellikle dokuma ürünü kumaşlardan elde edilecek giysilerin stilist tarafından, önceden belirlenmiş uluslararası standart ölçü tablosuna göre seri üretim amaçlı model kalıbının hazırlanmasına verilen addır.

Kişiye Özel Kalıp Çıkarma aynı zamanda kişiye özel olarak hazırlanan giysiler için ise drapaj (gerçek model üzerinden çalışma) yöntemi ile kişiye özel ölçülerde kalıp çıkarlılması olasıdır.

Bilgisayarlı Modelistlik ticari ölçekli işletmelerde seri üretim durumu söz konusu olduğu için yapılacak üründen 100 lerce üretileceği için olası kumaş kayıplarının en aza inmesi kullanılan kumaşın fiyatını düşüreceği gibi bu durum üretilen ürününde fiyatına yansıyacağı ve ticari rekabette ciddi bir avantaj olacağı için uzun metrajlı kumaşların kullanılacağı seri üretimlerde bilgisayarlı modelistlik daha doğrusu kumaş kesim planı için hazırlanan pastal pilanı (kumaş kesim kalıbı) açısından olmazsa olmazlardan biridir.

Pratik Modelistlik daha önceden yapılmış olan bir elbisenin kabının tekrar çıkartılması için özellikle iğneli rulet denilen iğne ile işaretleme yapan basit bir el aleti ile ! düz bir masaya kalıbın çıkacağı mülaj kağıdı üzerine yatırılır ve kalıbı çıkarılmak istenilen elbisenin birleşme yerlerinin üzerinden geçerek, iğneli ruletin iğneleri elbisenin kumaşının arasından iğneleri geçerek elbise ile masa arasındaki mülaj kağıdı üzerinde delikle oluşmasına sebep olur. daha sonra dikiş paylarıda eklenerek elbisenin 1é1 kalıbı mülaj kağıdı üzerine kolayca çıkarılmış olur.

Kayıt İçin İstenenler;

1. Nufüs Cüzdanı Sureti
2. İkametgah Senedi
3. Sabıka Kaydı
4. Diploma Fotokopisi
5. 8 adet Fotoğraf

Derste Alınacak Malzeme Listesi

1. 4 ortalı harita metot defteri veya (A4 Kağıdı)
2. Pistole Takımı(Küçük)
3. 0,7 Kurşun Kalem
4. Kırmızı Kalem
5. 30 cm’lik Cetvel
6. Büyük Cetvel Takımı(Tahta)
7. Mezure
8. Eşel
9. Silgi

Ücretsiz bilgi almanız için sizi arayalım!